Donatorska večer za djecu i porodice u Roditeljskoj kući: Naše malo nekome zaista znači mnogo

Naše malo nekome zaista znači mnogo poruka je koja je večeras odaslana sa ovogodišnje donatorske večeri Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka upriličene u sarajevskom Klubu 1.

Ovoj humanitarnoj manifestaciji, organizovanoj u saradnji sa prijateljima Udruženja Renatom Savić i TV1, koja je omogućila direktan prenos, prisustvovale su brojne poznate ličnosti iz privrednog, kulturnog, političkog, sportskog i društvenog života BiH, kao i svi ljudi dobre volje koji su putem aukcije, ali i humanitarnog broja 17010, donirali novac za porodice čija su djeca oboljela od karcinoma i borave u Roditeljskoj kući u Sarajevu.

Čast nam je i zadovoljtsvo da je i Crveni križ Federacije BiH bio dio ovog događaja i humane misije.

Na donatorskoj večeri je do 22 sata prikupljeno 35.074 KM, dok će ukupna prikupljena suma novca biti poznata sutra, te objavljena u emisiji Jedan je dan, koja je na programu TV 1 od 16 sati.

Na zatvorenoj aukciji, koju je u svom prepoznatljivom, šaljivom stilu, vodio glumac Enis Bešlagić, prisutni su imali priliku kupiti dresove sa potpisima bh. reprezentativaca, umjetničke slike, fotografije, nakit, kao i modne kreacije.

Predsjednik Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka Fikret Kubat istakao je kako je ponosan na sve koji su večeras dali doprinos, te, je, između ostalog, zahvalio i timu TV 1, kao i Oslobođenju.

– Večeras ste dali srce i to je ono najvažnije, sve drugo i ne moramo dati, ali srce dječici puno znači. Postali ste naši prijatelji i mi smo na tome jako zahvalni. Roditeljska kuća funkcioniše preko tri godine i više od 130 porodica je boravilo u njoj, a to dovoljno govori o tome koliko je to važan projekat i koliko je važno da imamo podršku cijele javnosti. Pošaljimo poruku da se borimo za djecu, da trebamo stvoriti bolje uslove i vratiti nadu da će nam biti bolje u našoj zemlji, poručio je Kubat.

Atifa Buldić-Bešić, koja je sa porodicom boravila u Roditeljskoj kući tokom liječenja kćerkice, istakla je kako iz ličnog iskustva zna koliko znači kada imate prijatelja.

– Ponekad je potrebno reći ‘tu sam’. Moja Nadja je prošla golgotu za koju se nadam da nikada njeni vršnjaci neće proći i naučila nas je da se najveće bitke dobijaju sa osmijehom, a jedino mjesto gdje se ona od srca smijala je bila Roditeljska kuća, emotivno je kazala Buldić-Bešić, koju su gledaoci TV1 imali priliku gledati večeras i u specijalnom izdanju emisije “Ja biram goste”.

Nejra Muslić, optimistična i uvijek namsijana djevojka, koja je, preboljevši opaku bolest pokazala da se sve može pobijediti, kazala je kako je “nama i malo veliko”.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić, koji zbog obaveza nije mogao prisustvovati večeri, a čiji se dres također našao na aukciji, javio se videolinkom, te poručio kako je prisutan srcem.

– Svim srcem sam uz Roditeljsku kuću i pozdravljam roditelje koji su veliki heroji, kazao je Pjanić.

Humanitarnu manifestaciju je svojim muzičkim nastupom upotpunila i sarajevska kantautorica Ammara Mistrić, koja je prije nekoliko mjeseci Udruženju poklonila pjesmu “Osmijeh je moj znak”.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.