Desetka za desetu ovogodišnju akciju dragovoljnog darivanja krvi u Posušju

Crveni križ općine Posušje organizirao je desetu ovogodišnju akciju darivanja krvi sa izuzetno dobrim odazivom Posušanki i Posušana koji su željeli darovati krv.

Od 62 osobe  koje su pristupile pregledu  medicinskoj  ekipi Transfuzijskog centra SKB Mostar koje su predvodile dr.Ana Marija Ćorić i  dr. Martina Grgić, njih 55 je darovalo krv.

Uz zahvalnost svima koji su pristupili ovoj plemenitoj akciji, pa i onima koji nisu imali vremena čekati, a bili su došli i popunili upitnike, posebnu zahvalnost upućujemo  obitelji Zlopaša, gdje je uz majku Nataliju krv darovalo i troje njene djece.

Kao posebnost ove jubilarne akcije je i podatak da je krv darovala i g-đa Iva Soldo iz Rakitna, 11-tisućiti darivatelj/ica  u  evidenciji Transfuzijskog centra SKB Mostar  u 2021. godini.

Uručena priznanja nagrađenim  volonterima

U sklopu akcije darivanja krvi uručena su i priznanja nagrađenim volonterima Crvenog križa općine Posušje povodom Međunarodnog dana volontera ( 05.12.)

Petru Kolobariću je uručeno najviše priznanje Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine „Volonter godine“,  a Anti Manduriću je uručena Zahvalnica Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine za 2021. godinu.

Priznanja su uručili načelnik općine Posušje Ante Begić i predsjednik Crvenog križa općine Posušje Branko Leko koji su i sami bili darivatelji krvi i na ovoj akciji.

Akciju su posjetili i predstavnici rukovodstva Crvenog križa SBK/KSB Središnja Bosna, te HKD Napredak Novi Travnik .

Uz  čestitku povodom Božića i božićnih blagdana svih nazočnih i gostiju upućen je i poziv na 11-tu ovogodišnju akciju dragovoljnog darivanja krvi Crvenog križa općine Posušje u Rakitnu dana 29.12.2021. godine.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.