Delegacija Crvenog križa Federacije BiH u posjeti Zetri: Volonteri velika pomoć u procesu vakcinacije

Volontere Crvenog križa Federacije BiH, koji već danima svoje slobodno vrijeme provode u Zetri pomažući u masovnoj vakcinaciji posjetili su generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić te sekretar kantonalne organizacije Crvenog križa Enaida Višo.

Volonteri ističu kako im je velika čast učestvovati u masovnoj vakcinaciji te da im je dodatni motiv zadovoljstvo građana.

  • Od samog početka pandemije naš fokus, pored ostalih, bili su građani treće životne dobi i upravo njima sada pomažu naši volonteri pružajući tako značajnu pomoć u procesu vakcinacije u Sarajevu – poručio je generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić.

Zadovoljstvo volonterima nisu krili ni sekretari općinskih organizacija Crvenog križa općine Centar i Ilijaš, Sabina Ibrica i Sejda Ćesan, koje su također bile u Zetri.

Samo riječi hvale za volotnere imaju i zdravstveni radnici.

  • Mene je iznenadila njihova susretljivost. Jako su brižni i ova populacija zahtijeva to. Mnogo nam znače jer smo mi oskudni s kadrom. Oni raspoređuju pacijente po boksovima i pomažu im da izađu – kazala je za N1 Azra Muharemović koordinatorica COVID centra i ambulantni JU DZ KS.

A sličnog su mišljenja i građani Sarajeva.

  • Oduševljena sam i prijemom i načinom na koji to obavljaju. Profesionalni i beskrajno ljubazni. I to je model za naš zdravstveni sistem – istakla je penzionisana profesorica Jasna Juričić Nećak.
Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.