Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke dostavio vrijednu donaciju Petrinju

U organizaciji Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH), u proteklom periodu realizirana je humanitarna akcija “Srcem za Hrvatsku”. Cilj akcije bio je prikupljanje pomoći stradalom stanovništvu uslijed razornog potresa u Republici Hrvatskoj.

U koordinaciji sa Stožerom za obnovu potresom pogođenih područja, Hrvatski Crveni križ (HCK) i Civilnom zaštitom Petrinja u ponedjeljak je stigao konvoj sa 77 tona humanitarne pomoći prikupljene na području Širokog Brijega i Ljubuškog, ali i Čapljine i Ravnog, na čemu se zahvaljuju iz Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke.

Na prikupljenoj pomoći se u ime svih građana Republike Hrvatske (RH) osobno zahvalio predsjednik RH Zoran Milanović, koji se u Petrinji zadržao u razgovoru s rukovodstvom i volonterima Crvenog križa ŽZH. Velikodušnu pomoć u realizaciji humanitarne akcije pružio je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede RH Tugomir Majdak, a telefonskim putem na pomoći se zahvalio i predstojnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Iz Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke zahvalili su građanima koji su donacijama sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji, te vrijednim volonterima lokalnih organizacija Crvenog križa bez kojih sve ne bi bilo moguće. Posebna zahvalnosti iskazana je donatorima te Vladi Županije Zapadnohercegovačke, Gradu Širokom Brijegu i LJubuški, koji su podržali akciju.

Podsjetimo, za Petrinju je u dva navrata dostavljena 101 tona humanitarne pomoći, a iz Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke poručili su kako na tome neće stati.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.