Crveni križ općine Zavidovići: Sedmica otvorenih vrata od 14.06. do 22.06.

Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi obilježen je i u Zavidovićima. Naime, u cilju poticanja što većeg broja stanovnika ove općine da postanu dobrovoljni neplaćeni davaoci krvi organizirano je druženje višestrukih davalaca krvi sa mladim i potencijalnim davaocima.

  • Cilj druželja svakako je bio da iskusniji davaoci prenesu mlađima svoje viđenje ovog humanog čina. Višestrukim davaocima uručili smo ovom prilikom zahvalne pakete, a moramo naglasiti da većina njih ima preko 50 davanja. S druge strane, omladini smo podijelili letke edukativnog tipa te im objasnili koliki doprinos mogu dati društvenoj zajednici darujući tečnost koja život znači – poručeno je iz Crvenog križa općine Zavidovići.

Inače, u Crvenom križu općine Zavidovići u toku je Sedmica otvorenih vrata u periodu od 14.06. do 22.06. kako bi se dodatno educirali o dobrovoljnom davalaštvu krvi, te iz prve ruke dobili sve potrebne informacije.

  • Svim dobrovoljnim davaocima krvi upućujemo iskrene čestitke povodom Svjetskog dana davalaca krvi te im zahvaljujemo na iskazanoj solidarnosti, humanosti i svakoj darovanoj dozi krvi – poručeno je iz Zavidovića.
Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.