Crveni križ općine Novo Sarajevo: Održano općinsko takmičenje iz programa “Upozoravanje na mine”

Općinsko takmičenje iz programa “Upozoravanje na mine” održano je u četvrtak, 16.12.2021. godine u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo.

Minska prijetnja će još dugo biti prisutna na prostorima Bosne i Hercegovine, pa je kontinuirano provođenje aktivnosti upozoravanja na mine neophodno, kako bi se izbjegle nove žrtve mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava.

Takmičenje je manifestacija čiji je cilj provjera osposobljenosti učenika osnovnih škola iz oblasti znanja iz programa “Upozoravanja na mine” i zaštiti od mina i NUS-a.

U skladu sa epidemiološkom situacijom održano je revijalno takmičenje na kojem su učestvovali učenici osnovnih škola sa područja naše općine.

           

Po završetku takmičarskog dijela učesnicima je data pauza za osvježenje. Svaki takmičar je dobio majicu sa natpisom “Mi ne volimo mine”, grbom Općine Novo Sarajevo na desnom rukavu i amblemom Općinske organizacije Crvenog križa na lijevom ramenu i školsku svesku “Misli mine”

Podršku ovom takmičenju je pružila Općina Novo Sarajevo putem Službe za socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.