Crveni križ općine Novi Grad: Održana online edukacija o prevenciji i podizanju svijesti o HIV-u i akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Povodom obilježavnja 1. decembra “Svjetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a” volonteri  Crvenog križa Općine Novi Grad Sarajevo održali su radionicu i edukativno predavanje za učenike JU “Peta gimnazija” Sarajevo sa akcentom na prevenciju HIV-a.

Edukacija je održana putem online platformi, a kako ističu iz ove općinske organizacije učesnici i nastavnici su bili oduševljeni ovim vidom edukacije.

  • Mi ćemo u saradnji sa direktorima škola nastaviti sa ovakvim vidom edukacija svih programa koji se mogu na ovaj način prezentirati i educirati – poručeno je iz Crvenog križa općine Novi Grad.

Istog dana u prostorijama Crvenog križa općine Novi Grad Sarajevo, u terminu od 10 do 14 sati, u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH organiziran je akcija dobrovljnog darivanja krvi, koja je okarakterisana kao vrlo uspješna s obzirom na postojeću higijensko-epidemiološku situaciju izazvanu COVID-19 virusom.

Akciji dobrovoljnog darivanja krvi odazvali su se i pripadnici EUFOR LOT House Sarajevo, te volonteri i mladi naše organizacije.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.