Crveni križ općine Kiseljak održao takmičenje iz programa “Upozoravanje na opasnost od mina”

Volonteri Crvenog križa općine Kiseljak su u četvrtak, 16.11.2017.godine, u prostorijama Osnovne škole “Kiseljak” u Kiseljaku održali općinsko takmičenje iz programa “Upozoravanje na opasnost od mina””. Sve prisutne je u ime domaćina pozdravila voditeljica sekcije CK OŠ “Kiseljak”, a predsjednica CK Kiseljak, dr. Ana Pecirep je pozdravila sve prisutne i otvorila takmičenje.

Na takmičenju su učestvovale četiri osnovne škole, a žiri u sastavu: Munib Bureković (civilna zaštita Kiseljak), Ana Neretljak (instruktor programa) i Zerina Smajlović (koordinator programa) je pratio cijelo takmičenje. Na ukupno tri zadatka: usmeni odgovori, slagalica i pantomima svoje zavidno znanje i vještine su pokazali učenici sedmih razreda. Po završetku takmičenja poredak je bio slijedeći:

I mjesto – ekipa OŠ “Gromiljak”

II mjesto – ekipa OŠ “Brestovsko”

III mjesto – ekipa OŠ “Kiseljak”

IV mjesto – ekipa OŠ “Kiseljak 1”

Utješne nagrade za ekipu koja je zauzela IV mjesto je uručila Zerina Smajlović, za III mjesto nagrade i pehar je uručila Ana Neretljak. Za II mjesto nagrade je uručio Munib Bureković, a nagrade za prvo mjesto uručila je predsjednica CK Kiseljak, dr Ana Pecirep koja je pobjedničkoj ekipi poželjela puno sreće na Kantonalnom takmičenju koje će biti održano u Vitezu 24.11.2017.godine

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.