Crveni križ općine Donji Vakuf: Jedan slatkiš za jedan dječiji osmijeh

“Jedan slatkiš za jedan dječiji osmijeh” akcija je Crvenog križa općine Donji Vakuf koja je pokrenuta 5.12. i trajala je sve do 20.12., a građani Donjeg Vakufa I okoline su za to vrijeme mogli donirati igračke, slatkiše, ali i novac za novogodišnje paketiće.

Akciju su pokrenuli mladi Crvenog križa općine Donji Vakuf u saradnji sa Udruženjem građana “Sokolica”.

Jednu od najljepših ovogodišnjih priča priveli smo kraju. Akcija je krunisana podjelom 150 paketića za najmlađe   u svečanom ambijentu Doma kulture. Uz prigodan program, smijeh, pjesmice i uz Djeda Mraza mališanima smo poželjeli sretne novogodišnje praznike – ispričali su nam iz Crvenog križa općine Donji Vakuf.

Vesele okice i široki osmijesi bili su, kako su kazali, njihov cilj i s punim pravom mogu kazati da su ga ispunili.

  • Smijeh i dječija graja ispunili su naš današnji dan i napunili naše duše energijom za naše buduće akcije i projekte – ističu iz Crvenog križa.

Kako su istakli, sve ovo ne bi bilo moguće da nije bilo donator – dobrih ljudi, Donjovakufljana koji koliko god kilometara bili daleko srcem su Vakufu uvijek blizu. 

  • Svim našim donatorima, vrijednim volonterima, učenicama Prve osnovne škole, koji su pripremili skeč i program za podjelu paketića želimo se zahvaliti na saradnji, podršci i jer su bili naši partneri u ovoj prelijepoj priči – poručeno je iz Crvenog križa općine Donji Vakuf.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.