Crveni križ općine Centar Sarajevo organizirao druženje za učesnike programa “Pomoć starim osobama preko 60 godina, nepokretnim,invalidnim i bolesnim osobama s ciljem poboljšanja uslova života”

Kao nastavak obilježavanja 16. oktobra – Međunarodnog dana hrane i 17. oktobra – Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva  i međugeneracijskog upoznavanja, u nizu realizovanih aktivnosti, Crveni križ općine Centar Sarajevo je organizovao druženje za korisnike programa “Pomoć starim osobama preko 60 godina, nepokretnim,invalidnim i bolesnim osobama s ciljem poboljšanja uslova života” , angažovane osobe na programu i članove CK Centar kao dio koncepta “Aktivno starenje”.

Druženje je organizovano 21.10.2017.godine u “Dječijem odmaralištu” Crvenog križa Kantona Sarajevo u Vogošći . Za sve navedene učesnike bio je organizovan autobuski prevoz . Također u domu su imali obezbjeđen roštilj, slatki program, kafa i sok. Korisnici su iskoristili priliku da se bolje upoznaju ,kao i mladi volonteri da se upoznaju, prihvate nove spoznaje od osoba treće životne dobi.

Zahvaljujemo se Crvenom križu Kantona Sarajevo na ustupljenom prostoru za realizaciju navedenog druženje.

 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.