Crveni križ općine Centar organizirao niz aktivnosti u Nedjelji/Tjednu Crvenog križa i Crvenog polujeseca

Crveni križ općine Centar realizirao je niz aktivnosti povodom obilježavanja Svjetskog dana i Nedjelje/Tjedna Crvenog križa Federacije BiH.

Naime, 17 volontera Crvenog križa ove općinske organizacije radili su na distribuciji markica građanima te promociji organizacije. S tim u vezi, organizirana je i online edukacija o Crvenom križa. Na online edukaciji, edukatori su govorili o historijskom toku formiranja Crvenog križa, osnivaču Crvenog križa – Henri Dunantu, Ženevskim konvencijama, upotrebi i zloupotrebi znaka, te o sedam principa na kojim naša organizacija počiva.

Crveni križ općine Centar Sarajevo organizirao je i podjelu 13 paketa hrane i higijene za socijalno ugrožene građane, a istovremeno je realizirana i posjeta osobama treće životne dobi, koje žive same.

Treba istaći i da su volonteri Crvenog križa općine Centar 08.05.2021. godine položili cvijeće i odali počast na spomeniku ubijenoj djeci Sarajeva. Ova aktivnost tradicionalno se održava na Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u organizaciji Crvenog križa Kantona Sarajevo.

Također, više od 30 volontera učestvovalo je u masovnoj imunizaciji građana koja je organizirana u Zetri.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.