Crveni križ Federacije BiH uručio donaciju “LDS Charities” porodilištima širom BiH

Za 16 porodilišta u Federaciji, 10 u Republici Srpskoj i jednom u Brčko Distriktu Crveni križ Federacije BiH uručio je donaciju u vidu lične zaštitne opreme.  

Donaciju u vrijednosti od 90.000 KM Crveni križ Federacije BiH osigurao je preko partnerske  humanitarne organizacije iz Sjedinjenih Američkih Država “LDS Charities” (Latter-day Saint Charities – The church of Jesus Christ of Latter day Saints). 

Porodilištima je uručena donacija u vidu lične zaštitne opreme i to maski – 83.600 komada, nitrilnih rukavica – 100.000 komada,  jednokratnih navlaka za obuću – 200.000 komada I jednokratnih navlaka za glavu 100.000 komada.  

  • Naša veza sa ovom američkom organizacijom zaista je snažna i traje već duži niz godina. To se najbolje pokazalo tokom pandemije koronavirusa, ali i tokom poplava 2014. godine. Njihova podrška nije izostala ni za brojne socijalne i edukativne projekte koje smo provodili godinama unazad – naglasio je generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić.  

Inače, predstavnici humanitarne organizacije LDS Charities i Crvenog križa Federacije danas su uručili donaciju lične zaštitne opreme za porodiljska odjeljenja Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš”.  

  • U ime naše organizacije moram istaći kako smo jako zadovoljni našom saradnjom sa Crvenim križom Federacije BiH. Svjesni smo da je velika potreba i nadamo se da će ova donacija porodilištima širom BiH biti dobro iskorištena – poručio je Michael Gojmerac, predstavnik “LDS Charities” u BiH.  

Iz Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš”, ali i sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu izrazili su zahvalnost “LDS Charities”, ali i Crvenom križu Federacije BiH čija podrška nije izostala ni tokom ovog teškog perioda za našu zemlju.

Prethodno je u prostorijama Crvenog križa Federacije BiH održan sastanak generalnog sekretara Crvenog križa Federacije BiH Namika Hodžića sa predstavnicima “LDS Charities” kada im je i uručena zahvalnica za podršku i doprinos u radu Crvenog križa Federacije BiH.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.