Crveni križ Federacije BiH ugroženom stanovništvu podijelio čizme, deke, lopate…

Zbog obimnih padavina te proglašenja stanja nesreće u Tuzlanskom kantonu Crveni križ Federacije BiH je u skladu sa svojom misijom i mandatom na ime podrške i pomoći organizaciji, distribuirao određena sredstva Crvenom križu općine Kladanj. 

Sve u cilju što brže i bolje pomoći stanovništvu u potrebi.

Riječ je o dekama (200 komada), čizmama (50 komada), lopatama (25 komada) i kolicima (5 komada) te 10 kilograma hlora. Osim materijalno-tehničkih sredstava Crvenom križu općine Kladanj dostavljeno je i 20 paketa hrane i 20 paketa higijene.

Paketi hrane i higijene su već distribuirani ugroženom stanovništvu u Kladnju i okolnim mjestima, a na terenu su raspoređena i materijalno- tehnička sredstva. 

Sva raspoloživa sredstva na raspolaganje je stavio i Crveni križ Tuzlanskog Kantona. Tako je sedam isušivača isporučeno Crvenom križu općine Kalesija, a kontaktirane su i sve općinske organizacije na području TK.

Crveni križ grada Živinice formirao je operativni centar putem kojeg volonteri prate stanje na terenu, a formirana su i dva mobilna tima. Timovi su na raspolaganju stanovništvu i rade na sanaciji štete. Prenstveno pomažu starijim osobama koje žive same i osobama koje su najviše pogođene ovom prirodnom nesrećom.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.