Crveni križ FBiH dodijelio priznanja „Humani podvig“ i „AganHodzić“

Na 8. sjednici VI saziva Skupštine Crvenog križa Federacije BiH dodijeljeno je 11 priznanja “Humani podvig” za nesebično djelo kojim su u iznenadnim nesrećama spašeni životi i/ili spriječene teže posljedice za pojedinca, grupu građana ili dio lokalne zajednice, kao i za iskazanu solidarnost, hrabrost i pruženu pomoć.

Po prvi put dodijeljeno je i priznanje „Agan Hodžić“. Riječ je o priznanju koje se dodjeljuje jednom godišnje najvećem pojedinačnom donatoru u strukturi Crvenog križa Federacije BiH. Ovo priznanje dodjeljuje se u spomen na našeg najvećeg pojedinačnog donatora, koji nažalost, više nije sa nama, gdina Agana Hodžića.

Priznanja dobitnicima uručili su predsjednik i generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Marko Sinanović i Namik Hodžić.

Na osnovu Odluke Predsjedništva o dodjeli priznanja Crvenog križa Federacije BiH priznanje „Agan Hodžić“ dodijeljeno je Selvedini Mašić Gušić. Ona trenutno nije u zemlji zbog čega će joj priznanje biti uručiti naknadno.

Priznanje „Humani podvig“ dobili su: Edvin Spahić, Vitomir Šerbula i Ognjen Erceg, Edin Hilić, Asim Džidić, Mario Oreč, Zehrudin Karić, Tomislav Miloš, Merim Sejdić, Nermin Dokara i Muamer Hurić.

Imajući u vidu higijensko-epidemiološke mjere dodjela prznanja održana je u nešto skromnijoj atmosferi nego inače.

Nakon uručenja priznanja, sjednica Skupštine je nastavljena prema dnevnom redu.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.