Crveni križ Federacije BiH izdvaja 600.000,00 KM, a Ured Crvenog polumjeseca Ujedinjenih Arapskih Emirata u BiH 450.000,00 KM za sanaciju stambenih jedinica u područjima ugroženim poplavama i klizištima

Crveni križ Federacije BiH izdvaja 600.000,00 KM, a Ured Crvenog polumjeseca Ujedinjenih Arapskih Emirata 450.000,00 KM za sanaciju stambenih jedinica u područjima ugroženim poplavama i kliziština, prioritetno na prostoru Zeničko-dobojskog i Posavskog kantona.

Pored toga, Crveni križ Federacije BiH će izdvojiti i 200.000,00 KM na ime sanacije javnih obrazovnih i  zdrastvenih ustanova u Zeničko-dobojskom i Posavskom kantonu  (ciljana donacija kompanije Novomatic iz Austrije).
U narednim danima potpisati će se Ugovori sa Načelnicima općina , organizacijama Crvenog križa općina i krajnjim korisnicima(nastradalima od poplava i klizišta) kojim će se decidno utvrditi način dodjele, korištenja  i pravdanja humanitarnih sredstava prikupljenih u akciji solidarnosti Crvenog križa FBiH.
Još jednom se zahvaljujemo svim donatorima i građanima koji podržavaju akciju solidarnosti Crvenog križa za ugrožene od poplava i klizišta u BiH.

 

 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.