CK Posušje: Održana redovita jesenja akcija dragovoljnog darivanja krvi za srednjoškolce

U organizaciji Crvenog križa općine Posušje dana 29.10.2019. godine održana je redovita akcija dragovoljnog darivanja krvi za srednjošlolce i profesore Gimnazije fra Grge Martića  Posušje, odnosno Srednje strukovne škole Posušje.

U 2019. godini ovo je bila peta akcija dragovolnog darivanja krvi u Posušju, a druga za učenike i profesore u posuškim srednjim školama.

Odziv na akciju bio je vrlo dobar, ukupno je na liječnički pregled pristupilo 56 učenika i 3 profesora, a prikupljeno je 45 doza krvi.

S obzirom da u ovoj jesenjoj akciji znatan broj srednjoškolaca još nije punoljetan, to ovu akciju čini još uspješnijom.                                                                                                                     U ime medicinske ekipe Službe za transfuziologiju sveučilišne kliničke bolnice Mostar to je naglasila i dr. Ana Kvesić, zahvalivši na dobrom odzivu i pripremi koju je Crveni križ općine Posušje u suradnji sa ravnateljima obje srednje škole, te profesorima i volonterima Crvenog križa odradio za ovu akciju.

Većina od svih koji su pristupili na akciju također su darovali krv za uzorke za matične stanice, što akciju čini još plemenitijom, a potencijalnim primateljima, ili darivateljima u budućnosti stvara jednu sigurnost.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.