CK grada Zenica i EUFOR LOT tim Turske vojne misije u BiH: Predavanja “Upozoravanje na opasnost od mina” za osnovce područnih škola

Crveni križ grada Zenica, u saradnji sa EUFOR LOT timom Turske vojne misije u BiH, će u narednom periodu posjetiti nekoliko osnovnih škola sa područja grada Zenica u sklopu programa “Upozoravanje na opasnost od mina” i za učenike održati predavanje o neeksplodiranim ubojitim sredstvima.
Prva škola koju su obišli bila je Osnovna škola “Ćamil Sijarić”, područna škola u Orahovici. Predavanje je realizovano 13.02.2019. u domu Mjesne zajednice Orahovica, a za sve učenike obezbijeđeni su simbolični pokloni. Potom, 20.02.2019. godine, su educirali i družili se sa učenicima OŠ Ćamil Sijarić, područna škola u selu Bistrica. 27.02.2019. a u sklopu projekta “Upozoravanje na opasnosti od mina” radionica je bila održana sa učenicima OŠ Ćamil Sijarić, u područnoj školi u selu Gladovići. Učenici OŠ Ćamil Sijarić, područna škola u selu Kolići, o ovoj temi slušali su 06.03.2019. godine.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.