CK FBiH pokreće kampanju “Budimo čuvari humanosti”

Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine, shodno svojoj misiji i mandatu, pokreće kampanju pod nazivom „Budimo čuvari humanosti“ za prikupljanje sredstava za potrebe, ugroženih građana, nastalih pojavom korona virusa COVID-19. Ovisno o iznosu prikupljenih sredstava, predviđena je i podrška i pomoć potrebama zdravstvenih i socijalnih ustanova.

„#NisteSami je naša krilatica tokom cijele godine, pa tako i u ovoj kriznoj situaciji. Naši građani nisu sami, a jedna od aktivnosti organizacija Crvenog križa usljed pojave koronavirusa jeste i obilazak osoba treće životne dobi, samaca, bez bližih srodnika, kako bi im maksimalno olakšali i pomogli u ovoj situaciji. Lijepa riječ je ono što svakome od nas treba prije svega, a naše osoblje pruža usluge odlaska u prodavnicu, u apoteku, plaćanje računa i slično. Ovakve situacije uvijek probude najbolje u nama i pokažu solidarnost, te vjerujemo da će tako i sada biti.“, saopćeno je iz ove organizacije.

Crveni križ Federacije BiH također distribuira pomoć socijalno-ugroženim osobama i domaćinstvima u skladu sa svojim kapacitetima i resursima. Od početka odgovora na pandemiju COVID19, osoblje strukture CK FBiH pružilo je 2343 usluge i direktno su pomogli 1607 korisnika. Ono što posebno ističu jeste angažman 504 volontera i 88 profesionalaca.

„Budimo čuvari humanosti“ je kampanja koja će zasigurno pokazati da ovo društvo ima svoje junake, i da samo zajedno i sistemski možemo puno.

Pozivom na humanitarni broj 17023 možete dati podršku za socijalne i zdravstvene potrebe građana uzrokovanih pojavom korona virusa. Cijena poziva je 2 KM. Broj je jedinstven za sve operatere.

Pomoći možete i donacijom na žiro-račun:

Za uplate iz BiH:

Raifeissen Bank d. d. Sarajevo

1610000000850119

Za uplate iz inostranstva:

Banks Name: Raifeissen Bank d.d. Sarajevo

SWIFT code: RZBABA2S

IBAN:BA391610000000850119

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.