CK Cazin na takmičenju iz prve pomoći izabrao najbolje

CK grada Cazin održao je 24. takmičenje ekipa prve pomoći (2.Gradsko), 20. aprila 2019.godine u OŠ Gornja Koprivna. Takmičenje je održano  u skladu sa propozicijama takmičenja u dvije  kategorije – Mladi i Podmladak.

Ekipe Mladih: JU Gimnazija Cazin, Medresa Džemaludin Čaušević Cazin, II-Srednja škola Cazin i Ekipa Konferencije Mladih CK Grada Cazin.

Podmladak: OŠ Gornja Koprivna, OŠ Skokovi, OŠ Cazin-I i OŠ Liskovac .

Takmičenje je održano na tri radna poligona i to: saobraćajna nesreća, tučnjava u kafani i eksplozija u tvornici. Sedam markiranata, tri šminkera i 10 sudija. Sudije: dr. Asmir Lepuzanović, glavni sudija takmičenja, dr.Armin Hajduković, Hata Tatar – Hajrić, Jasminka Begić, Suljo Mizić, Besima Mizić, Nermina Avdić, Majda Avdić, Senka Vuković i Harun Emrulović.

Plasman ekipa

Mladi:

I mjesto JU Gimnazija Cazin 526 bodova

II mjesto Medresa Cazin 521 bod

III mjesto Ekipa Mladih CK-a 511 bodova

IV mjesto II Srednja škola 275 bodova

Podmladak:

I mjesto OŠ Cazin I 418 bodova

II mjesto OŠ G.Koprivna 360 bodova

III mjesto OŠ Liskovac 352 boda

IV mjesto OŠ Skokovi 294 boda.

CK Cazin za sve učesnike takmičenje obezbjedio je zahvalnice, diplome, pehare za tri najbolje ekipe mladih i podmlatka, putne troškove za ekipe i sudije, komplet torbe prve pomoći za svaku ekipu, a snimljen je i video sa takmičenja. RTV Cazin i studio “AKT” su propratili takmičenje medijski.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.