Bosna i Hercegovina za djecu Sirije

Vođeni činjenicama da se stanje u Srbiji, posebice u Beogradu, ne stišava i da su mnoge izbjeglice, među kojima i mnogo djece, primorani da borave u parkovima dugo vremena, nekada bez hrane, pića i bez nade brinući se za dobrobit svojih porodica i sebe. Najranjiviji među njima dakako jesu djeca koja su svoje tople sobe i krevete, igračke i prijatelji morali naglo napustiti i danas se suočavaju sa potpunim suprotnostima, a što je najveća nepravda koja može zadesiti djecu.

Shodno tome, struktura mladih Crvenog križa, počev od CKFBiH kao koordinatorom kampanje, će do 23.09. da kroz socijalnu mobilizaciju skuplja i pravi od donacija paketiće za djecu, te će iste prevesti u Beograd i lično ih predati izbjeglicama 27.09.2015.

Kao najranjivijoj grupi, ali i kao mladi mladima, svojim znanjima, vještinama, vremenom, energijom i entuzijazmom naši volonteri žele utjecati na živote ove djece. Učiniti ih hrabrijima, vratiti im nadu, vjeru, učiniti da se manje plaše, biti ona promjena koju želimo vidjeti i vratiti radosti djetinjstva ovoj djeci.

Upute za pravljenje paketića su sljedeće:

-U paketić možete staviti stvari poput: hrane (manja pakovanja), odjeće i obuće (u dobrom stanju), igračaka, slikovnica, plišanih medvjedića, plastičnih lutaka, flašica i cuci, olovaka, svesaka, masnih bojica, ruksaka (prioritetno uz igračke), autića, šatora, voća, higijenskih proizvoda i drugo;

-Pakete je potrebno oblijepiti ukrasnom trakom, dekorisati (otvor ne lijepiti zbog pregleda na carini);

-Na vrh paketića napisati za koga je (spol), za koji uzrast, a na dnu napisati sastav paketića.

-Sugerišemo kupovinu domaćih proizvoda.

Vaš paket možete predati u najbliži ured Crvenog križa.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.