Aktivnosti strukture Crvenog križa FBiH tokom Nedjelje/tjedna solidarnosti

Organizacije u strukturi Crvenog križa Federacije BiH i ove godine tradicionalno obilježavaju Nedjelju/tjedan solidarnosti, u periodu od 24. do 31. oktobra. 

U nastavku dajemo pregled aktivnosti.

Crveni križ općine Zavidovići

Crveni križ općine Zavidovići je u ovom periodu organizirao sastanak sa predstavnicima sekcije mladih iz Srednje mješovite škole, a aktivisti podmlatka su tokom 5 dana prikupljali donacije za stara i iznemogla lica. Ovom akcijom prikupljeno je oko 160 kg hrane i sredstava za higijenu. Podjela prikupljene pomoći će uslijediti iza 15. novembra.

Crveni križ općine Banovići

Crveni križ općine Banovići je dana 31.10.2015.godine sproveo akciju solidarnosti ispred supermarketa u Banovićima (Bingo i Konzum) i tom prilikom je sakupljeno 7 prehrambenih paketa težine oko 100 kg i vrijednosti oko 200KM (vrijednost jednog paketa hrane je oko 30KM).
Paketi hrane su podijeljini socijalno ugroženim osobama u prostorijama Crvenog križa općine Banovići.

Crveni križ Unsko-sanskog kantona

U sklopu obilježavanja Nedjelje/tjedna solidarnosti, predsjednik Crvenog križa USK, Husein Kličić, posjetio je volontere koji su radili na prikupljanju namirnica i njihovom pakovanju u pakete.

Crveni križ općine Živinice

Volonteri Crvenog križa općine Živinice su u petak (30.10.2015.) godine u tržnom centru„ Aden“ Živinice realizovali akciju prikipljanja prehrambenih i higijenskih artikala od građana općine Živinice povodom Nedjelje solidarnosti. Tom prilikom  prikupili su robe u vrijednosti od 300,00 KM od kojih će se napraviti 10 paketa slične vrijednosti. Crveni križ općine Živinice će u narednom periodu podjeliti pakete socijalno ugroženim porodicama sa općine Živinice.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.