Aktivnosti Crvenog križa općine Srebrenik povodom obilježavanja Nedjelje/Tjedna Crvenog križa

Volonteri Crvenog križa općine Srebrenik prisustvovali su jubilarnoj X. izborno-izvještajnoj konferenciji mladih Crvenog križa Ilijaš u periodu od 06.-08.05.

Nedjelja/Tjedan Crvenog križa počela je pokaznom vježbom na trgu u Srebreniku. Nakon toga, dodijeljene su zahvalnice najvrijednijim volonterima, koje je uručio Predsjednik Junuz Mulahmetović, a volonteri su prisustvovali i odavanju počasti ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva i Sajmu aktivnosti Crvenog križa u Sarajevu.

Dana 09.05. organizirana je akcija dobrovoljnog davanja krvi. Tokom akcije uspješno je prikupljeno 35 doza krvi.
U međuvremenu  volonteri su na trgu mjerili šećer u krvi, te distribuirali markice, kako na trgu tako i u školama.

Za naredni dan u saradnji sa CK Tuzlanskog kantona i edukatoricom Amrom Pirić u prostorijama Crvenog križa općine Srebrenik za volontere ove organizacije organizovana je radionica “Psihosocijalna podrška”.

U Četvrtak, 11.05. za volontere je organizovana je radionica “Realističan prikaz povreda”, gdje je edukatorica bila Amina Omerbegić (koja je odnijela titulu za najboljek šminkera na kantonalnom takmičenju 13.05.).

Petak je bio slobodan da bi se volonteri mogli odmoriti za Kantonalno takmičenje koje je se održalo u Tuzli na Panonskom jezeru, koje je proteklo u najboljem redu.

 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.