Aktivnosti Crvenog križa općine Kiseljak povodom Svjetskog dana i Nedjelje/Tjedna Crvenog križa

U sklopu obilježavanja Nedjelje/Tjedna Crvenog križa, volonteri Crvenog križa općine Kiseljak su sproveli slijedeće aktivnosti:

Dana 08.05. volonteri CK Kiseljak su distribuirali markice Crvenog križa u sve osnovne škole, te vršili prodaju markica u srednjoj školi. Dva volontera CK Kiseljak, Željo Garić i Boris Gojsilović, prisustvovala su izborno – izvještajnoj Konferenciji mladih CK Ilijaš. Volonteri su od 6. do 8.5. boravili u Ilijašu, posjetili pećine Bijambare te uz druženje razmijenili volonterska iskustva.

Dana 09.05. od sredstava prikupljenih u sklopu humanitarnog plesnog koncerta (631.00KM) volonteri su kupili hranu i higijenske potrepštine od kojih je napravljeno 6 velikih paketa za socijalno ugrožene obitelji koje imaju više djece. Isti dan je u suradnji sa socijalnom službom Općine Kiseljak izvršena distribucija paketa.

Pored podjele paketa, sekretar Zerina Smajlović i predsjednica mladih CK SBK i CK Kiseljak, Katarina Franjić su prisustvovale svečanoj sjednici Predsjedništva CK SBK na kojoj su uručena priznanja, plakete i pohvale pojedincima za rad i dugogodišnji doprinos Crvenom križu SBK. Sjednica je održana u motel Carousel U Staroj Biloj.

Dana 10.05. volonteri su organizirali štand na kojemu su naši sugrađani besplatno mogli izmjeriti krvni tlak i šećer u krvi. Pored toga volonteri su na štandu dijelili kolačiće koje su sami pravili i prodavali markice Crvenog križa. Štand je posjetilo 50-ak osoba. Sve je medijski popraćeno od strane TV Kiss Kiseljak.

Dana 12.05. volonteri su očistili i okrečili prostorije Crvenog križa, te je isti dan konačno postavljen i znak Crvenog križa na ulazu u ured CK Kiseljaka.

 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.