Aktivnosti Crvenog križa općine Čapljina u Nedjelji/Tjednu Crvenog križa

Crveni križ općine Čapljina, u suradnji s Odjelom za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, proveo je akciju dragovoljnog darivanja krvi u Srednjoj školi u Čapljini.

Povodom obilježavanja Tjedna Crvenog križa u općini Čapljina akciji se odazvao 61 darivatelj, a prikupljeno je 35 doza krvi.

Prigodne pakete, koji su donirani od Crvenog križa Hercegovačko – neretvanske županije za socijalno najugroženije obitelji u ovoj općini, podijelili su volonteri Crvenog križa općine Čapljina, a distribuirali su i doplatne markice koje su tiskane povodom Svjetskog dana i Tjedna Crvenog križa.

Crveni križ općine Čapljina proveo i ove godine u Čapljini akciju besplatnog mjerenja tlaka i šećera u krvi. Akcija je provedena na dvije lokacije u gradu – volonteri Crvenog križa Čapljina akciju su provodili kod pčelice Maje i kod robne kuće. Valja istaknuti da je ove godine čak 130 osoba pristupilo kontroli tlaka i šećera u krvi u sklopu ove akcije.

Građani koje smo zatekli na mjestu događaja pohvalili su akciju i istaknuli kako se nadaju da će Crveni križ ovakvu besplatnu akciju provoditi češće.

”Posebna zahvaljujemo svim volonterima koji su na bilo koji način potpomogli provođenje ove akcije”, istaknula je za Čapljinski portal Mirjana Čerkez, tajnica Crvenog križa općine Čapljina.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.