Aktivnosti Crvenog križa grada Bihać povodom obilježavanja Nedjelje/Tjedna Crvenog križa

Dana 10.05.2016 godine, u sali hotela Paviljon održana je svečanost povodom obilježavanja Dana i Nedjelje/tjedna Crvenog križa. Svečanosti su prisustvovali predsjednici mjesnih zajednica, direktori osnovnih i srednjih škola, zastupnici Skupštine Crvenog križa i Konferencije mladih, te gradska uprava, na čelu sa gradonačelnikom Emdžadom Galijaševićem.
Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Crvenog križa Unsko-sanskog kantona, Husein Kličić.

Prisutnima je prezentirana uloga i značaj Crvenog križa u društvu, te je predstavljena programska aktivnost edukacije nastavnika i profesora iz prve pomoći. Naa kraju svečanosti, predsjednik Crvenog križa grada Bihać, Abdulah Budimlić, uručio je direktorima osnovnih i srednjih škola ormariće prve pomoći koji su ujedno i donacija Crvenog križa.

Istoga dana je u Katoličkom školskom centru održana edukacija iz prve pomoći za profesore Mješovite srednje škole. Edukaciju je vodio dr. Safet Kuduzović zajedno sa volonterima Crvenog križa. Također je napravljen poligon na kojem su prikazane realističke povrede i njihovo pravilno saniranje. Ovo je prva u nizu edukacija koju će Crveni križ provoditi u osnovnim i srednjim školama na području grada Bihaća.

U skladu sa programom obilježavanja 8. maja, Svjetskog dana i Nedjelje Crvenog križa, volonteri Crvenog križa grada Bihaća su posjetili i korisnike kućne njege i tom prilikom im uručili prehrambene pakete. Ovo je bila prilika da se volonteri Crvenog križa upoznaju sa samim programom kućne njege, a isto tako da popričaju sa starim osobama i na kratko da im uljepšaju dan. “Starački život je težak ,ali smo sretni kad nas posjete i na taj način uljepšaju dan. Hvala Vam.”
Ove riječi su dovoljne da budu poruka svima Vama da učinite isto. Učinite i vi nekoga sretnim, poruka je mladih Crvenog križa grada Bihaća.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.