Akcija prikupljanja potrebnih roba za stanovništvo Turske i Sirije

U cilju ublažavanja humanitarnih posljedica uslijed zemljotresa u Turskoj i Siriji, Crveni križ Federacije BiH organizirao je brojne kampanje pomoći.

Jedna od akcija održana je danas u prostorijama Crvenog križa Novo Sarajevo. Prema informacijama Turskog Crvenog polumjeseca najpotrebnije su deke, grijalice, vreće za spavanje, rasklopive stolice i kreveti, kuhinjski setovi, konzervisana hrana, kao i zimska odjeća poput jakni, kaputa, džempera i čizama.

Vrijedne volontere posjetili su i generalni sekretar Crvenog križa FBiH Namik Hodžić i Ambasador Republike Turske u BiH Sadik Babur Girgin. Girgin je izrazio zahvalnost strukturi Crvenog križa Federacije BiH na agilnosti, ali i solidarnosti sa narodom Turske.

Takodjer, tokom dana naši timovi radili su na prijemu i transportu donacija iz Livna, Bugojna, Gornjeg Vakufa i Travnika prema centralnom skladištu.

  • Zahvaljujemo se svima koji su podržali i današnju sarajevsku akciju, ali i akcije koje se organiziraju širom BiH kako bi što prije i efikasnije mogli pomoći stanovništvu u Turskoj i Siriji – poručio je pored ostalog generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić.

Svi, koji nisu u prilici učestvovati u sabirnim akcijama svoj doprinos mogu dati i pozivom na broj 17023 ili uplatom na žiro račun.

(Sredstva se mogu uplatiti na žiro račun od Društva Crvenog krsta/križa BiH broj 1340011130004680, naziv banke: ASA Banka d.d. Sarajevo, adresa banke: Fra Anđela Zvizdovića 1/A, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.)

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.