Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Posušju

Crveni križ općine Posušje je 22.12.2011 godine u saradnji sa Sveučilišnom bolnicom Mostar-Odjelom za transfuziologiju povodom božićnih i novogodišnjih blagdana organizirao akciju dobrovoljnog darivanja krvi za građanstvo. Akcija je održana pod motom „Sretan Božić svakome“. Od 78 prijavljenih dobrovoljnih davalaca krvi krv je dalo njih 59. Među onima koji su darovali krv pomenutog dana je bio i gosp. Branko Leko predsjednik Društva Crvenog krsta/križa BiH  i gosp. Enver Tukić iz Kaknja koji je krv darovao u Posušju 150-ti put.

 

Darivatelje krvi, kao i osoblje i volontere Crvenog križa općine Posušje svojim dolaskom počastili su: gosp. Zdenko Bošnjak- predsjednik Općinskog vijeća Posušje (pozdravio u ime načelnika općine Posušje gosp. Petra Polića), gosp. Marijan Lovrinović – predsjednik Crvenog križa SBK/KSB, te gosp. Zdravko Mioč, predsjednik Crvenog križa Herceg-bosanske županije (inače obojica članovi Predsjedništva Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine ), te gosp Enver Tukić – predsjednik Sekcije dragovoljnih darivatelja krvi Termoelektrane Kakanj.Božićne čestitke, te podršku ovoj akciji uputili su i gosp. Ivo Juričević, predsjednik i gosp. Namik Hodžić, generalni sekretar Crvenog križa FBiH, gosp Dušan Kulušić, generalni sekretar Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine, gosp. Đoko Mihajlović, generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske, gosp. Dinko Pezer, tajnik Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke, kao i predsjednik i tajnica Crvenog križa općine Cazin u ime svih članova, volontera i dragovoljnih darivatelja krvi.

Crveni križ općine Posušje je inače u samo mjesec dana uspješno organizirao dvije, od ovogodišnje četiri akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Time je u potpunosti ispunjen plan akcija za 2011. godinu, usaglašen sa Službom za transfuziologiju Sveučilišne Bolnice Mostar. Pored četiri provedene akcije dobrovoljnog darivanja krvi (po dvije za učenike i djelatnike Gimnazije Fra Grge Martića i Srednje strukovne škole Posušje), provedene su i dvije akcije za ostalo građanstvo Posušja. Odziv na sve četiri akcije bio je vrlo dobar. Ukupno se prijavilo i krv pokušalo darovati 310 osoba, a njih 209. je darovalo dragocjenu tekućinu koja život znači. Pored toga na poziv Crvenog križa općine Posušje od dobrovoljnih davalaca krvi koji su tzv. „pričuva“ za potrebe građana Posušja, ali i drugih općina osigurane su dodatne 64 doze krvi.  7 darivatelja krvi upućenih u Sveučilišnu bolnicu Mostar nije moglo darovati krv.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.