Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Novom Sarajevu

U skladu sa Programom rada Crveni križ općine Novo Sarajevo svake godine organizira po nekoliko akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

  • S obzirom na izuzetno tešku situaciju u davalaštvu zbog proglašenja pandemije COVID-19 zakazali smo akciju dobrovoljnog darivanja krvi u četvrtak, 29.10.2020. godine u terminu od 11:00 do 15:00 sati – istakao je sekretar Crvenog križa općine Novo Sarajevo Asad Kučević.

Akcija će se održati u prostorijama Kulturno-umjetničkog društva “Lola” u ulici Envera Šehovića 15. Organizatori akcije su Crveni križ Novo Sarajevo, Kulturno-umjetničko društvo “Lola” i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH.

Crveni križ Novo Sarajevo će osigurati propagandni materijal: plakate, letke, video, najave u elektronskim i printanim medijima,…

  • Koristimo ovu priliku da vas pozovemo da se pridružite našoj akciji, darujete krv i na taj način iskažete svoju humanost i pomognete u ostvarivanju cilja da ni jedan građanin ne izgubi život zbog nedostatka krvi i krvnih preparata – poručio je Kučević.
Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.