Akcija dobrovoljnog darivanja krvi Crvenog križa općine Posušje

Dana 23.7.2015. godine, u organizaciji Crvenog križa općine Posušje i u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu SKB Mostar, u Posušju je održana redovna ljetna akcija dobrovoljnog darivanja krvi za građanstvo.

Po izrazito sparnom vremenu na poziv Crvenog križa općine Posušje odazvalo se i na akciju pristupilo 87 građana od kojih je njih 55 moglo darovati ovu dragocjenu tekućinu.

Kako je ovih dana priopćeno iz Zavoda za transfuzijsku medicinu  SKB Mostar da su velike potrebe za krvlju, posebice za one s Rh negativnim faktorom, te uzimajući u obzir klimatske uvjete iz ekipe sa Zavoda nisu krili oduševljenje odazivom Posušana na ovu akciju. Uistinu, odazvali su se oni najodvažniji (studenti, radnici, profesori, medicinsko osoblje, sportaši i drugi) tako da će hladnjaci s krvlju biti sjedećih dana opskrbljeniji tekućinom koja život znači.

Mladi volonteri Crvenog križa općine Posušje dali su poseban doprinos ovoj plemenitoj akciji, kako u njenoj pripremi tako u njenoj samoj realizaciji. Volontere i osoblje  Zavoda za transfuzijsku medicinu  SKB Mostar obišli su i pozdravili: načelnik općine Posušje gosp. Branko Bago, tajnik Crvenog križa ŽZH gosp. Dinko Pezer, predstavnici Crkve i medija. Također, telefonski su podršku izrazili: tajnica Crvenog križa gospođa Anđelka Begić i predsjednik gosp. Branko Leko.

Crveni križ općine Posušje dijeli zadovoljstvo odazivom na ovu akciju  te upućuje javnu zahvalu svim dobrovoljnim darivateljima krvi s ove, kao i prethodnih akcija s porukom: DAROVANA KRV – SPAŠEN ŽIVOT.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.