Akcija darivanja krvi u MSŠ Donji Vakuf: Srednjoškolci u misiji humanosti

09.03.2020 godine održana je prva, od planirane tri akcije dobrovoljnog darivanja krvi u MSŠ Donji Vakuf, a u saradnji sa Zavodom za transfuziologiju KB Travnik. Akciji se odazvalo oko 30 srednjoškolaca, te nekoliko sugrađana, a krv je uzeta od 29 darivalaca krvi.

Ono što je specifično za upravo ovu akciju jeste da su dominirale djevojke i pokazale hrabrost i humanost. Akciji dobrovoljnog darivanja krvi se odazvao i direktor MSŠ Donji Vakuf, gosp.Asim Orahovčić, te svojim primjerom darivanja krvi ukazao na važnost ove akcije svojim učenicima.

Zahvaljujemo se svim darivaocima dragocjene tečnosti, te transfuziologiji iz Travnika i MSŠ Donji Vakuf koja je i prethodnih godina bila dobar domaćin ovakvih akcija.

Cilj ovih akcija jeste pomoći u prikupljanju potrebnih zaliha krvi za bolnice u kojima se svakodnevno spašavaju životi naših najdražih, kao I jedan od ciljeva održavanja ovih akcija u srednjim školama jeste da se privuku novi mladi darivaoci ove dragocjene tečnosti, koji će svojim darivanjem krvi spasiti živote, te pomladiti sekciju Dobrovoljnih darivatelja krvi.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.