79 novih davalaca krvi na akciji dobrovoljnog davanja krvi Crvenog križa općine Zavidovići

Jučer je u periodu od 08:00 do 13:00 sati u stanici Hitne pomoći Doma zdravlja Zavidovići, održana prva  redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi sa učenicima završnih razreda zavidovićkih srednjih škola.

Prilikom obilaska škola, istaknuto je da bi bilo poželjno da se iz sve tri škole javi do pedeset (50) punoljetnih budućih davaoca krvi, a taj broj je daleko prebačen, jer se za akciju prijavilo čak 111 potencijalni davaoca krvi i 5 profesora.

Nakon ljekarskog tretmana, organizacija je dobila novih 89 humanista, uz napomenu da je njih desetak već drugi puta za vrijeme školovanja dalo krv.

Ovoj akciji prisustvovao je i generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH, Namik Hodžić, koji je dobrovoljnim davaocima uručio majice i značke DDK.

Nakon završnog darivanja, održano je druženje sa davaocima krvi uz roštiljadu. Predsjednik Sekcija dobrovoljnog darivanaj krvi gospodin Jurić uručio je zahvalnice predstavnicima škola, a sekretar će naknadno uručiti priznanja ostalim donatorima. Sponzor ove akcije je općina Zavidovići, a medijski pokrovitelji bili su Smart Tv Tešanj,Federalna i BhTv, Avaz  i Radio 1503, kojima se organizacija Crvenog križa ovim putem zahvaljuje na pomoći i saradnji.

 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.