Crveni križ općine Zavidovići organizivao prijem za direktore škola

Kao i ranijih godina, Crveni križ općine Zavidovići organizovao je prijem za direktore škola na području ove Općine,  kao i za nastavnike-profesore koji vode programe Crvenog križa u školama (prva pomoć, upozoravanje na opasnost od mina, dobrovoljno davalaštvo krvi i socijalna zaštita).

Prijemu su, pored predsjednika Skupštine Crvenog križa općine Zavidovići Šemse Muhića i predsjednika Predsjedništva dr Mirsada Čamdžića, prisustovali i pomoćnik načelnika za DD OU  Idriz Alihodžić, predstavnik TV Smart Indira Hajder, te predstavnik lokalnog Radia 1503 Zavidovići Najdan Starčević. Skup su pozdravili predsjednik Skupštine, Predsjednik Predsjedništva, predstavnik Općine-pomoćnik načelnika i  sekretar Crvenog križa Nijaz Mačak, a u ime škola skupu su se obratili Mirsad Parlić ispred osnovnih škola i Samir Burić ispred srednjih škola, koji su pohvalili dosadašnju saradnju između Crvenog križa i institucija-škola, te odali zahvalnost za pružene usluge edukacije učenika i nastavnog osoblja kroz programe Crvenog križa.

Na pomenutom sastanku rezimirani su dosadašnji rezultati saradnje, ukazano na potencijalne slabosti, te dogovorena buduća saradnja kroz nabrojane segmente u narednim godinama.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.