62. Međunarodni kamp prijateljstva i učenja – 62nd International Study and Friendship Camp

Volonterka Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine, iz Donjeg Vakufa, Emina Snaga, učestvovala je na 62.Međunarodnom prijateljskom kampu mladih Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, u organizaciji Austrijskog Crvenog križa. Kamp učenja i prijateljstva, trajao je od 10.07 do 24.07, u Langenloisu u Donjoj Austriji.

Tema ovogodišnjeg kampa bila je “Step into the unknown” , “take the opportunity of opening mind to cultural differences” .

Na ovogodišnjem kampu učešće su uzele 24 zemlje svijeta, sa ukupno 44 učesnika.

Dani na ovogodišnjem kampu su bili ispunjeni dobrim i zanimljivim predavanjima od strane eminentnih stručnjaka u tim poljima, a većinom su to bili volonteri Crvenog križa, a bivši učesnici kampa  u Langenloisu.Također, dani su počinjali različitim zanimljivim igrama za razbuđivanje, između predavanja imali smo različite radionice na kojima smo učili neke nove stvari, usvajali nova znanja i vještine. Radionice su bile interaktivnog karaktera, a najzanimljivije su bile vezane za “team building” i “leadership”.

Sve delegacije su imale vrijeme za svoj nacionalni pub,gdje su  predstavljali zemlju iz koje dolaze, jedni druge su učili neke riječi iz našeg jezika, učili smo jedni druge o kulturi i tradiciji, o kuhinji i društvu iz kojeg dolaze. Bosna i Hercegovina je predstavljena malom školom bosanskog jezika i pripremom čupavace i hurmašica.

Oficijalno zatvaranje kampa uslijedilo je održavanjem Festivala nacija. Bosna i Hercegovina je predstavljena kratkom prezentacijom o zemlji i prirodnim bogatstvima koje posjeduje.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.