375 paketa, iz donacije Agana Hodžića, podjeljeno u njegovom rodnom mjestu

375 prehrambenih paketa, kupljenih iz donacije velikog humaniste Agana Hodžića, podjeljeno je u Rogatici, u njegovu čast. U saradnji sa Medžlisom IZ Rogatica, podjeli su prisustvovali mještani iz Kovanja, Mičivoda, Karačića, Prosječenog, Pašić kule, Biljinog polja, Donjeg duga, Šetića, Surova, Golubovića, Kuta, Bjelogorice, Šatorovića, Košutice, Kukavica, Lepenice, Starčića, Okruglog, Kozića, Kujundževića, Čadovine, Radića, Seljana, Živaljevića, Sljedovića, Kramer sela, Gazija, Burata, Kozadra, Vrbarja, Strmca, Pokrivenika, Brčigova…

Paketi su podjeljeni u susret Bajramskim praznicima. Mnogi od ovih mještana, naročito iz mjesta Kovanj, rodnog mjesta rahmetli Agana, sjećaju se njegovog lika. Kažu da je bio tih i povučen. Zahvalni su, kažu, jer ovo je rijetka prilika da svaka od porodica dobije paket.

Jedno je sigurno. Kovanj, Rogatica, a i cijela nam država, s ponosom će spominjati ovo ime. Agan Hodžić, veliki humanista iz Rogatice. Preko milion KM, ostavio je, testamentom, u humanitarne svrhe. U kuhinjama Crvenog križa (Sarajevo i Mostar), pojačani su, tj poboljšani obroci, u 10 javnih kuhinja u Federaciji BiH, korisnici su dobili poklon vrećice artikala, 4000 porodica u Federaciji BiH dobilo je pakete hrane, 375 paketa podjeljeno je povratnicima u Rogatici (rogatičkim selima), a 25 paketa korisnicima Roditeljske kuće u Sarajevu.

Podsjećamo, Agan Hodžić posthumno je dobitnik Zlatnog znaka Crvenog križa Federacije BiH, najvećeg priznanja ove organizacije.

Agane, hvala Vam!

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.