Crveni križ FBiH obilježava 12.august-Svjetski dan mladih

U povodu obilježavanja Svjetskog dana mladih-12.08. Crveni križ Federacije BiH organizira Kamp mladih u Pansionu Bistričak. Ovogodišnji kamp se održava u periodu 11.-13.08.2011. godine. Cilj kampa je obrazovanje mladih volontera i njihovo upoznavanje sa temeljnim principima Crvenog križa. Mladi volonteri će imati priliku proširiti znanje o istorijatu Pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Znaku Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, njegovoj upotrebi i zaštiti, te Međunarodnom humanitarnom pravu.

-Dana 11.08.2011 godine sa početkom u 16 00 sati je predviđeno otvaranje kampa.
-Na Svjetski dan mladih 12.08. planirana je zajednička aktivnost učesnika kampa i volontera CK ZE-DO kantona i OOCK Zenica na čiščenju rijeke Bistričak.(14 30-18 30 sati).
-Navedenog dana volonteri Crvenog križa uručiti će skromnu pomoć u vidu paketa hrane i higijene  socijalno ugroženim porodicama na području sela Smajići i Kolići.(Nemila-Zenica). (14 00 sati)
-Učesnici kampa će istog dana sudjelovati i u „Paradi mladosti“ koju organiziraju Mladi Crvenog križa Općine Zenica  u Centru grada (na destinaciji od Carine do prodavnice „DM“) sa početkom u 18 sati. Paradi će se pridružiti mladi ljudi iz ostalih NVO organizacija iz Zenice, a nakon parade, ispred prodavnice „DM“ u Centru grada, će biti postavljen info-štand sa promotivnim materijalom, te upriličene igre o humanosti, volnterizmu i uopšteno o omladinskom aktivizmu.

 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.