Održana 10. Tematska radionica Crvenog križa Federacije BiH

U periodu 18.-19.12.2014. godine u organizaciji Crvenog križa Federacije BiH održana je 10. Tematska radionica sekretara/tajnika Crvenog križa općina i kantona. Radionica je održana u kompleksu Aquareumal Fojnica-velika sala hotela „Reumal“. Radionicu su uvodnim izlaganjem otvorili predsjednik Crvenog križa FBiH g. Ivo Juričević i generalni sekretar, g.Namik Hodžić.

Kao gosti na radionici  prisustvovali su: ispred Društva Crvenog krsta/križa BiH g.Branko Leko, glavni tajnik, šef Delegacije Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u BiH, g.Mateo Ciarli, ispred Federalne uprave civilne zaštite, g. Muamer Husilović, ispred Općine Fojnica. g. Josip Markota, g. Namik Tarabić, pjesnik koji je izrecitirao nekoliko pjesama specijalno napravljenih za Tematsku radionicu.

Na Radionici su kroz prezentacije Stručne službe, predstavnika mladih Crvenog križa FBiH i sekretara/tajnika kantona i općina razmotreni svi aspekti odgovora strukture Crvenog križa na prirodnu nesreću koja je tokom maja 2014.godine zahvatila područje Bosne i Hercegovine. Svi učesnici su dali svoj osvrt, bilo da su prioritetno bili uključeni u proces prikupljanja pomoći ili distribuciji pomoći i zbrinjavanju stanovništva. Kroz diskusiju učesnici su imali priliku da razmjene iskustva i izlože probleme sa kojima se susreću i u oblasti implementacije javnih ovlaštenja, prve pomoći i dobrovoljnog davalaštva krvi. Završnog dana radionice učesnici su od strane predstavnika firme PROIng Sarajevo upoznati sa pojedinostima vezanim za uspostavljanje Informacijskog sistema u strukturi Crvenog križa FBiH.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.