Potpisan Ugovor o realizaciji projekta

Dana 08.06.2018. godine u sjedištu DCK BiH održan je sastanak predstavnika DCK BiH sa kolegama iz Švajcarskog Crvenog krsta/križa u BiH.

Sastanku su prisustvovali: g-din Branko Leko, glavni tajnik DCKBiH, g-đa Mihela Hinić, ispred Švajcarskog Crvenog krsta/križa, g-din Namik Hodžić, generalni sekretar CKFBiH, g-din Denis Šehanović, sekretar CK BDBiH, g-din Senadin Kumro, koordinator za pripremu i odgovor na katastrofe CKFBiH, g-din Nemanja Zekić, koordinator projekta „Izgradnja institucionalne pripremljenosti DCKBiH u oblasti pripreme i odgovora na katastrofe“, g-đica Azra Bričić,finansijski menadžer, g-đa Ivana Grujić, koordinator za programe i humanitarna pitanja – u prvom dijelu sastanka,g-đica Žaklina Ninković, koordinator za međunarodnu saradnju i asistent glavnog tajnika u drugom dijelu sastanka.

U prvom dijelu sastanka g-din Leko, glavni tajnik DCKBiH je dao kratak osvrt na aktivnosti koje su prethodile, te je potvrdio da je cilj sastanka koji se održava potpisivanje Projektnog Ugovora između Društva Crvenog krsta/križa BiH, Crvenog krsta Republike Srpske, Crvenog križa Federacije BiH, Crvenog krsta/križa Brčko Distrikta BiH i Švajcarskog Crvenog krsta/križa vezano za realizaciju projekta „Izgradnja institucionalne pripremljenosti DCK BiH u oblasti pripreme i odgovora na katastrofe“ za vremenski period 01. april 2018. godine – 31. decembar 2020. godine za područje Bosne i Hercegovine.

U nastavku sastanka pristupilo se potpisivanju Ugovora od strane DCKBiH, CKFBiH i CKBDBiH, dok će g-din Đoko Mihajlović ispred CKRS Ugovor potpisati u najkraćem roku zbog nemogućnosti prisustvovanja sastanku radi drugih neodloživih obaveza.

Realizacija projekta „Izgradnja institucionalne pripremljenosti DCK BiH u oblasti pripreme i odgovora na katastrofe 2018-2020.“ će značajno doprinijeti izgardnji kapaciteta DCK BiH i njegove strukture u oblasti pripreme i odgovora na katastrofe.

 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.